Лекторка курсу:
Каленська Світлана Михайлівна - експертка курсу “Агрономія”, докторка сільськогосподарських наук, професорка, член-кореспондентка Національної академії аграрних наук, Заслужена діячка науки і техніки. 

Засновниця школи з адаптивного рослинництва, фітоенергетики та насіннєзнавства, у якій підготовлено 2 доктори та 34 кандидати наук. Авторка понад 430 публікацій, серед яких 42 монографії, 10 патентів, 20 ДСТУ/ISO, ДСТУ, СОУ. Співавторка та авторка 20 підручників та посібників, понад 300 статей в наукових вітчизняних та закордонних виданнях. Упорядниця понад 70 науково-методичних видань та типових навчальних програм.

Курс лекцій “Агрономія”
- це лекції з теорії, техніки, технологій та ведення аграрного бізнесу в сучасних умовах. Під час прослуховування лекцій студент дізнається про кліматичні та погодні умови для формування стабільної врожайності та реалізації біологічного потенціалу сортів та гібридів сільськогосподарських культур; про теорію та практику проведення, аналізу та впровадження результатів агрономічного аудиту, а саме: якими є ризики в агрономії, як їм запобігти, як впровадити діагностику посівів і як оцінювати якість технологічних операцій. 

А також, що потрібно для управління формуванням продуктивності культур, технології вирощування – технологічні вимоги та помилки; якими бувають системи захисту та удобрення: складники, діагностика та ефективність; про розповсюджені та новітні технології вирощування озимих зернових культур.

ПРОГРАМА КУРСУ

Курс складається з: десяти лекцій по шістдесят хвилин.
 

Лекція №1.Управління формуванням продуктивності сільськогосподарських культур
Лекція №2. Управління формуванням продуктивності сільськогосподарських культур. Технологія вирощування
Лекція №3. Менеджмент агроценозами
Лекція №4. Зимостійкість і врожайність жита озимого
Лекція №5. Екологічні основи рослинництва
Лекція №6. Жито озиме
Лекція №7. Озимі зернові культури
Лекція №8. Пшениця озима
Лекція №9. Соя
Лекція №10. Сорго

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Курс безкоштовний?

Так, курс безкоштовний для студентів вищих навчальних закладів та викладачів, які бажають підвищити свою кваліфікацію.

Чи отримаю сертифікат по проходженню курсів "Агрономія"? 

Після прослуховування лекцій та успішного проходження тестів слухачі отримають сертифікат від експертки курсу.