Курс створено командою освітнього проєкту «АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» спільно з Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

 Онлайн-курс «Земельно-правові відносини в агробізнесі» – це інтенсивний лекційний курс, в рамках якого ми розглянемо ключові аспекти того, як аграрії в Україні отримують доступ до ключового виробничого ресурсу – землі. Протягом десяти одногодинних лекцій, ми досліджуватимемо наслідки земельної реформи, особливості оренди земельних ділянок у агробізнесі, кадастрові системи, державну реєстрацію речових прав на нерухомість, вирішення земельних спорів, обмеження в землекористуванні, а також побалакаємо про вартість української землі. Слухачі дізнаються про причини рейдерства, ринковий обіг земельних ділянок, а також унікальні виклики, пов'язані з земельними відносинами в умовах воєнного часу. Цей курс стане є незамінним ресурсом для всіх, хто бажає розширити свої знання та навички у сфері земельного права та землеустрою в Україні.

Курс викладає відомий експерт із земельних відносин, активний учасник розробки сучасного земельного законодавства України Андрій Мартин, д.е.н., проф., членкор НААН України, завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, старший проектний менеджер із земельної реформи Офісу реформ Кабінету Міністрів України. 

Курс «Земельно-правові відносини в агробізнесі» буде корисним для студентів аграрних університетів, молодих спеціалістів в агро, та будь-кого, хто хоче розібратись із тим, як реально функціонують земельні відносини в агробізнесі.

Курс складається з:

- 10 відеолекцій з експертом;
- 10 презентацій;
- опитувальника та форми зворотного зв'язку;
- тестового завдання для самоперевірки закріплених знань;
- сертифікату про проходження курсу (3 кредити).